Домашен препарат за почистване на тоалетна


Ако и вие като мен не понасяте ужасната миризма на белина и химикали в препаратите за почистване на тоалетната, и не разбирате защо трябва да се отровите, и да навредите на околната среда за да имате чиста тоалетна, значи отдавна сте прочели съдържанието на почистващите препарати и може би дори сте си задали въпроса:“Няма ли друг начин?“. Има! Нашата цел, е да ви помогнем да се отървете от вредните токсини, и да помогнете и на природата и цялата земя по този начин.

Ето две от най-вредните съставки, които ме карат да се задушавам като отворя бутилката...

     Хидрохлориновата киселина е активна съставка в повечето почистващи препарати за тоалетни. Този корозивен химикал е и изключително токсичен, и представлява голям риск за деца, домашни любимци и особено за нещастника, който трябва да чисти тоалетната чиния. Инхалацията на хидрохлоринова киселина уврежда носа, гърлото, и дихателните пътища. Ако попадне върху кожата ви ще я разяде.

     Белината е друга опасна съставка. Белината може да изгори, унищожи или разяде живата плът. Освен, че може да изгори очите, носа и кожата ви, тя може и да предизвика астматични симптоми.  Има причина тези неща да не са широко известни сред хората, защото големите фирми производители няма да печелят така добре ако вие сте на ясно, че бихте могли да почистите тоалетната си с оцет например....


Има няколко натурални съставки, които може да използвате за да си направите собствен препарат за почистване на тоалетни чинии. Може да използвате съставките, които са ви най-достъпни или с които сте най-спокойни.

    Бял оцет: Сигурно вече ви е омръзнало да четете по био сайтовете за това колко е полезен оцета за био почистване. Но аз не мога да спра да го възхвалявам, оцета е лека киселина. Той дезинфекцира, премахва миризми, и е изключително безопасен!
    Боракс: Боракса е содиум борат , и е токсичен точно колкото е токсична трапезната сол или содата за хляб в много големи количества. Боракса е идеален почистващ препарат за всички видове почистване, той избелва, освежава, и премахва петна.
    Лимонов сок, или лимонена киселина: Лимонената киселина  се свързва с минералите в тоалетната чиния като ги прави по-меки  и лесни за отстраняване. Помага за премахване на петната в тоалетната оставени от варовика.
     Етерични масла: повечето от тях дезинфекцират идеално,и убиват микробите и вирусите. Много подходящо за тоалетни е маслото от чаено дърво.
     Сода за хляб: Идеална за наслоена мръсотия, содата няма да дезинфекцира, но ще ви помогне да имате блестяща и без петна и наслоявания тоалетна.

Как да направим препаратите:

                  Скръб за тоалетна със сода и масло от чаено дърво:
½ чаша сода за хляб
1 чаша бял оцет
½ чаена лъжичка етерично масло от чаено дърво.
Смесете оцета и маслото в малка бутилка с пръскачка. Пуснете водата в тоалетната за да я намокрите. Поръсете содата отвътре, напръскайте със спрея с препарата с оцета и маслото отвътре и отвън, по седалката и навсякъде. Оставете почистващият препарат да действа няколко минути, преди да почистите тоалетната отвътре с четката за тоалетна. Използвайте чиста суха кърпа за да забършете препарата от седалката, и капака.

                    Препарат за много замърсена тоалетна
Този препарат ще премахне дори упоритите петна във вашата чиния. Ще я остави блестяща и чиста.
¾ чаша боракс, 1 чаша бял оцет, 10 капки лавандулово етерично масло, 5 капки лимонено етерично масло. Комбинирайте всички съставки в купа или бутилка. Пуснете водата в тоалетната за да я намокрите, изсипете препарата в тоалетната чиния и го оставете да действа няколко часа или цяла нощ. Уверете се, че никой не използва тоалетната през това време.

                  Тоалетен скръб за мързеливи дни.
За рутинно почистване оставете бутилка със спрей пълна с оцет в тоалетната, а до нея бурканче сода. Когато  трябва да почистите поръсете със сода, после пръснете отгоре оцет. Оставете така направения препарат да подейства(да спре да шупти), почистете с четката и пуснете водата. За да почистите отвън просто напръскайте с оцета и забършете със суха кърпа.

1 коментар: