Как да се отървем от мравките по здравословен, натурален начин?




Един от големите проблеми на лятото, е проблема с инвазията на мравките в кухнята. Аз харесвам мравките много, но когато са отвън, влязат ли вътре, те наистина се превръщат в проблем. Но до скоро се опитвах да ги търпя, тъй-като още по-малко харесвам отровите за животни с които е залят пазара.... за това започнах да пробвам различни начини за борба с мравките в кухнята. Ето един от най-ефикасните.


Домашен препарат за премахване на мравешката инвазия:

Продукти:
Боракс, пудра захар. Смесете равни количества боракс и пудра захар в съд. Намерете мястото, от което мравките излизат и поставете в капачки от препарата. Мравките, които обикновено намираме в кухнята си оставят миризма, която служи за ориентир на събратята им, за да могат да ги последват по пътя към храната, която са намерили. За това е важно преди да пристъпим към действие да почистим с насапунисана гъба следите от мравките и да убием тези, които са навън(с помощта на гъбата). По  този начин, след като поставим препарата за борба с мравките около мястото от което излизат, те веднага ще се насочват към капачките с препарата  защото те търсят миризми и най-лесно ще им е да си вземат от най-близко разположената храна, а те обичат захар. Когато вземат от захарта смесена с боракс, мравките се натравят и умират. Успех!

5 коментара:

  1. a kakvo e boraks i kade moje da se nameri ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      боракс е естествен продукт които се извлича от определен вид скали(т.е скалите се мелят на прах. Всъщност той е основната съставка на всеки прах за пране:) и на много лекарства за кожни болести. За съжаление в България боракс в големи количества се намира изключително трудно, само в аптеките и го продават на малки пакетчета, може да намерите по-големи количества в аптеките, в които се приготвят лекарства. Иначе във всички нормални страни се продава по супер маркетите в кутии като прах за пране....Ако намерите на друго място ще се радвам да споделите.

      Изтриване
    2. Благодаря Ви !Ако намеря с удоволствие ще споделя

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. В Пловдив боракс може да си купите от ЕТ РАЙ ХИМ
    http://www.rai-him.com/pdfs/himikali.pdf
    Има доста полезни неща :)

    ОтговорИзтриване