Не пия кафе много често, но тази рецепта е наистина
невероятна, тя е и напитка и храна, и носи голямо удоволствие. Тъй-като съм на кетогенна диета и мазнините трябва да са по-голямата част от веществата, които
приемам, започнах да пробвам всички видове наситени с мазнини интересни
рецепти. Намерих рецептата с кокосово масло из интернет и от тогава пия и
кафето, и чая, и млякото си по този начин. Кокосовото масло е много полезно и
когато го добавим към кафето си, ние си осигуряваме допълнителна енергия за
през деня, която се освобождава бавно.
С тази рецепта може да експериментирате, да сложите само
кокосово масло, или да премахнете някой от съставките, аз често добавям само
кокосово масло, но ето пълната рецепта:
1 чаша био кафе, малцово кафе, инка или чай(черен, зелен,
йерба мате, бял.....).
1 супена лъжица кокосово масло(може и повече, 1 л. е
минимума)
1 чаена лъжичка по възможност органично краве масло не
солено
¼ ч.л. ванилия
Ако го пиете сладко добавете малко стевия, или мед(аз го пия
без подсладител).
Начин на приготвяне:
Сложете съставките в блендер, разбивайте за около 20 секунди за да се
смесят добре съставките и да не се отделя маслото. Ако нямате блендер а имате
шейкърче за фрапе, сложете всичко направо в чашата за кафе и разбийте добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар