НАЙ-СТРАХОТНАТА КОСА



Знаете ли, че содата за хляб е най-лесния и полезен начин да си измиете косата? По-важното обаче е, че когато се мием със сода косата изглежда невероятно, има си обем, има здрав вид и блясък. Преди 3-4 години се чудех как да се отърва от отвратителните шампоани, които правеха косата ми, която и без това е супер мека, още по-мека, къслива и ужасна. Налагаше се да я мия на 2-3 дена защото се омазняваше...абе не искам да си спомням.  За щастие се оказа, че содата наистина е супер ефикасна. Когато намерих този метод на миене на коса, това реши всичките ми проблеми с косата. Може да ви струва странно в началото да миете коста си с нещо, което не пуска пяна, но обещавам, че ефекта ще ви хареса.



Как се прави:


Взимате супена лъжица сода за хляб изсипвате в празно шише от шампоан, наливате отгоре водна чаша вода, затваряте шишето, раздрусвате добре, за да се разтвори содата и вашия шампоан е готов! За да измиете косата си я намокрете и с помощта на шишето разпръскайте содата по скалпа си(няма да отиде всичката даже да сте с дълга коса) разтъркайте, изплакнете обино с вода. За да стане косата ви блестяща и мека задължително си пригответе и разтвор от 1 супена л. оцет на 500 г. вода(може и повече оцет и повече вода), за да ароматизирате капнете вътре няколко капки одеколон, или етерично масло по избор(етеричното масло не повече от 2 капки).  Аз обичам да си приготвям балсам за по-дълго време в голямо шише, като вместо вода понякога слагам чай от коприва, салвия, или други билки и няколко капки етерично масло, става супер. Изплакнете с така приготвения балсам, изплакнете с вода, и имате страхотен резултат. Ще забравите шампоана много бързо, обещавам.


2 коментара:

  1. В нашето семейстов всички (вкл. бебето и кучето) използваме содата за почистване на цялото тяло и косата наистина става разкошна! Тия шампоани от рекламите могат съвсем спокойно да си ядат пастите. Обаче мисля, че содата не е подходяща за суха коса, защото по принцип доста изсушава. Или може би към разтвора може да се добаве някакво подхранващо средство, като бадемово масло или нещо такова. Защото наистина изсушава доста. Ние сме с мазни коси и ни действа супер, но не знам как ще е на сухата коса. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zdraveite, i na suha kosa e idealna, nashte, suvsem ne sa mazni, a ni deistva sushto tolkova dobre, osven tova izplakvaneto s ocet sled sodata sluji tochno za tova, oceta e pulen s eterichni masla, i e idealen balsam.....

      Изтриване