ТВЪРД ЛОСИОН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ВЪВ ФОРМИЧКИ

Много хора смятат, че да си правиш сам козметиката е нещо супер сложно, и невъзможно и до някъде са прави, има начини да си направим дори течен лосион в къщи, но той наистина е по-труден за изпълнение, а и не притежава предимствата на твърдия. Твърдият лосион за лице и тяло изглежда като сапунчета, твърд е на стайна температура, но щом го потъркаме в кожата си oставя точно необходимото количество на нея за да се абсорбира добре, хидратира я и оставя много тънък слой. Това е идеалният подарък за празниците, който можете да приготвите сами за себе си, семейството и приятелите си.

Рецепта:
1 част кокосово масло
1 част масло от Чиа, Какаово масло, или масло от Манго(или смес от трите по желание)
1 част пчелен восък(може да сложите малко повечко ако искате по-твърд лосион, който да оставя по-малко количество върху кожата)

Пожелание може да прибавите и лъжичка масло от витамин Е, ако мярката ви е една чаена чаша. Примерни мерки: 1 чаена чаша кокосово масло, по 1/3 ч.ч. от останалите масла, 1 ч.ч. пчелен восък. За аромат може да добавите по няколко капки етерични масла по желание, например 50 капки масло от лавандула.

Начин на приготвяне:

На водна баня на ниска температура разтопете восъка и маслата, разбъркайте добре. Махнете от огъня, добавете етеричните масла. Изсипете в силиконови формички докато е топло, оставете да се втвърди, използвайте! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар