СЪВЕТИ ЗА БРЕМЕННИ В ЖЕГИТЕ


Високите летни температури изострят някои симптоми на 

бременността, но има много начини, чрез които това състояние 

може да бъде облекчено




 В женския организъм протича бърза хормонална обмяна и настройка, а към летните температури се прибавя и това, че самата плацента отделя допълнителна топлина. Бременните имат постоянно усещане за отоци в крайниците, задух, "залепващи" за тялото дрехи, посочи лекарят.

Сред лековете срещу топлината са носене на леки, ефирни материи в светли тонове, плуване и упражнения във вода, обливане с хладка вода, охлаждане на тялото, ароматерапия.

Отоците ще бъдат намалени, ако една капка ментово масло се добави към вода, в която се поставят ръцете или краката. Охлаждащият ефект от употребата на мента също е доказан. Ароматерапията също е лек срещу топлината.

Може да помогне също лек масаж, като движенията са от стъпалата нагоре. След охлаждане на краката във вода, може да се разтрият колената и глезените с крем на основата на хамамелис, див кестен или боровинки.


В горещите дни не е е препоръчително да се прави гимнастика за бременни, но е допустимо да се правят упражнения във вода. Плуването също е отличен начин да се раздвижи кръвта, която е съсредоточена в долната част на тялото заради бременността. Количеството на консумираната вода трябва да бъде както и при останалите хора - близо 2 литра.


Няма коментари:

Публикуване на коментар